Zapečeno povrtno varivo
Vrijeme kuhanja:
20 minuta
Vrijeme pripreme:
20 minuta
Ukupno trajanje:
40 minuta
- Sastojci:
-
- 5 žlica maslinovog ulja
- 1 glavica luka
- 1 mrkva
- 1 režanj češnjaka
- Sol
- Papar
- 1 velika konzerva bijelog graha
- 1 mala konzerva sjeckane rajčice
- 1 litra temeljca ili vruće vode
- 1 grančica ružmarina
- 500 g kovrčavog kelja
- 4 šnite kruha ciabatta
- 1 mala glavica luka, narezana na tanke trakice
- ribani parmezan ili grana padano
- Priprema:
-
- U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje.
- Narežite luk, mrkvu i češnjak. Pržite povrće na zagrijanom ulju, dodajte i sol kako bi povrće prije pustilo vodu.
- Ocijedite i operite grah pa ga dodajte sotiranom povrću, dodajte i sjeckane rajčice, ružmarin i temeljac.
- Pustite da zakuha te potom smanjite vatru i kuhajte 15 - 20 minuta. Zatim dodajte i narezani kelj.
- Kušajte te po potrebi doradite okus solju i paprom.
- Zagrijte pećnicu na 200 °C.
- Posložite šnite kruha na juhu, posipajte narezani luk i ribani sir te sve stavite u pećnicu samo da se kruh tostira, a sir otopi.
Preporučeni proizvodi
-
Oštrilo noževa s 3 noža Brava Extreme
149,95 kn142,45 kn Klub 5*Članovi Kluba 5* štede 7,50 kn na ovom proizvodu.