Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Zapečeno povrtno varivo

Vrijeme kuhanja:

20 minuta

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Ukupno trajanje:

40 minuta

Sastojci:
  • 5 žlica maslinovog ulja
  • 1 glavica luka
  • 1 mrkva
  • 1 režanj češnjaka
  • Sol
  • Papar
  • 1 velika konzerva bijelog graha
  • 1 mala konzerva sjeckane rajčice
  • 1 litra temeljca ili vruće vode
  • 1 grančica ružmarina
  • 500 g kovrčavog kelja
  • 4 šnite kruha ciabatta
  • 1 mala glavica luka, narezana na tanke trakice
  • ribani parmezan ili grana padano
Priprema:
  1. U velikoj posudi zagrijte maslinovo ulje.
  2. Narežite luk, mrkvu i češnjak. Pržite povrće na zagrijanom ulju, dodajte i sol kako bi povrće prije pustilo vodu.
  3. Ocijedite i operite grah pa ga dodajte sotiranom povrću, dodajte i sjeckane rajčice, ružmarin i temeljac.
  4. Pustite da zakuha te potom smanjite vatru i kuhajte 15 - 20 minuta. Zatim dodajte i narezani kelj.
  5. Kušajte te po potrebi doradite okus solju i paprom.
  6. Zagrijte pećnicu na 200 °C.
  7. Posložite šnite kruha na juhu, posipajte narezani luk i ribani sir te sve stavite u pećnicu samo da se kruh tostira, a sir otopi.

Autor : Andrea Cukrov