Vaša košarica je trenutno prazna.

Torta od datulja, čokolade i kave

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 150 g maslaca
  • ½ šalice kakaa u prahu
  • 250 ml kipuće vode
  • 1,5 žlica instant kave
  • 1 štapić vanilije
  • 1 žlica sode bikarbone
  • 200 g datulja, otkoštenih i nasjeckanih
  • 250 g brašna pira
  • 2 žlice praška za pecivo
  • malo soli
  • 200 g smeđeg šećera
  • 2 jaja
  • malo ulja
Priprema:

Učinite svoje popodnevne trenutke uživanja uz kavu još boljima uz tortu od datulja, čokolade i kave.

Korak 1:

Namastite Delimano® Ceramica Dry Cooker i posipajte ga kakaom u prahu.

Korak 2:

Zakuhajte vodu u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje. Kipuću vodu pomiješajte s kavom, sjemenkama iz štapića vanilije i sodom. Dodajte datulje, malo ih zgnječite vilicom i ostavite da se ohladi na sobnu temperaturu.

Korak 3:

U drugoj posudi pomiješajte brašno pira, kakao prah, prašak za pecivo i sol. Istucite mikserom maslac i smeđi šećer dok ne postane pjenasto. Dodajte jaja, jedno po jedno, miksajući. Zatim umiješajte smjesu s datuljama i na kraju smjesu s brašnom.

Korak 4:

Premjestite smjesu u Delimano® Ceramica Dry Cooker i pecite na nižoj temperaturi oko 40 minuta dok ne poprimi smeđu boju ili dok štapić kojim probodete tortu u sredini ne izađe čist.

Poslužite s tučenim slatki vrhnjem.

Autor :