Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Svinjski lungić s povrćem

Vrijeme kuhanja:

40 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

55 minuta

Sastojci:
  • 500 g svinjskog filea
  • 600 g krumpira
  • 100 g brokule
  • cherry rajčice
  • 2 lista lovora
  • sol
  • papar
  • mješavina začina
  • slatka mljevena paprika
  • 100 gr mozzarella sira
Priprema:
  1. Krumpir oguliti, narezati na ploške i staviti kuhati. Ne ga skuhati do kraja jer će se još peći u pećnici. Brokulu kuhati 10 min u kipućoj vodi.
  2. Lungić narezati na medaljone debljine oko 3 - 4 cm, posoliti i lagano utrljati prstima.
  3. Tavu dobro zagrijati, zatim dodati maslac ili ulje te dodajte 2 lista lovora. Medaljone peći sa svake strane 2 minute na srednje jakoj vatri.
  4. Kad je meso pečeno, izvaditi ga sa strane. Kuhani krumpir začiniti sa mješavinom začina, malo papra i slatkom mljevenom paprikom i lagano izmiješati.
  5. U posudu u kojoj ste pekli meso na dno posložite krumpir, a potom na njega meso, brokulu i rajčicu. Uz Delimano Green planet liniju posuđa dolazi ručka koja se jednostavno može pričvrstiti i skinuti sa posude tako da jelo možete pripremiti prvo na štednjaku, a završiti u pećnici.
  6. Peći na 190 stupnjeva 25-30 minuta, a zadnjih nekoliko minuta dodati mozzarellu i peći još koju minutu.
  7. Uz ovo jelo savršeno paše salata, ja sam imao matovilac. Jako fino, isprobajte i javite dojmove! Dobar tek.

Autor : Hrvoje Stojanov