Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Štrudla od jabuka

Vrijeme kuhanja:

30 minuta

Vrijeme pripreme:

60 minuta

Ukupno trajanje:

90 minuta

Sastojci:

Tijesto:

  • 500 g glatkog brašna (+ dodatno za razvlačenje)
  • 5 žlica ulja
  • prstohvat soli
  • 200 ml mlake vode

Nadjev:

  • 1 kg jabuka
  • šećer
  • mast / maslac / ulje
  • cimet
  • 100 g grožđica
  • rum
  • limun
Priprema:

Tijesto:

  1. U duboku zdjelu dodajte brašno, sol i ulje. Polako dodavati mlaku vodu i miješati drvenom kuhačom.
  2. Kada se svi sastojci povežu, nastaviti miješati s rukama na radnoj površini. Tijesto miješati sve dok ne postane podatno.
  3. Podatno tijesto još dodatno izlupati o radnu podlogu (oko 30 puta).
  4. Tijesto ostaviti da odmara minimalno pola sata na plitkom tanjuru te ga premazati uljem i dobro pokriti s prozirnom folijom.
  5. Stolnjak posuti s malo brašna, smjestiti tijesto na sredinu i razvlačiti ga od sredine prema rubovima stolnjaka sa svih strana.

Nadjev:

  1. Jabuke oprati (po želji ogulite kore) i izribajte. Dodajte šećer. grožđice namočene u rumu, cimet i svježe ribanu koricu limuna.
  2. Rastegnuto tijesto poškropiti s masnoćom, staviti jabuke i posuti s mrvicama. Uz pomoć stolnjaka savijte tijesto u štrucu te ga premjestite u masnoćom namazan pekač, premazati s još masnoće i staviti peći.
  3. Pecite pola sata.

Autor : Mile Butorac (Hungry Mile)