Šnicle u vinu
Vrijeme kuhanja:
20 minuta (ekspres lonac) - 90 minuta (običan lonac)
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Ukupno trajanje:
35 - 105 minuta
- Sastojci:
-
- 5 šnicli (oko 800 g mesa)
- malo brašna
- 3 crvena luka
- 4 žlice senfa
- 1 glavica češnjaka
- 1-2 dcl bijelog vina
- sol
- papar
- vegeta
- voda
- šaka svježeg lišća peršina
- začini po želji
- Priprema:
-
- Šnicle uvaljajte u brašno.
- Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno ili ih usitnite u Nutribulletu.
- U lonac slažite red šnicli, stavite koju žlicu senfa i malo luka i češnjaka, zatim ponovite red šnicli, malo senfa, luka i češnjaka.
- Sve dobro posolite, poparite i dodajte vegete.
- Sadržaj lonca zalijte s vinom i vodom u omjeru po vašem ukusu, pritom pazeći da sadržaj prekrije minimum lonca.
- Lonac zatvorite, pritisak stavite na 2 i lonac stavite na vatru na najjači plamen. Nakon što para počne izlaziti kroz ventil, smanjite vatru, krenite mjeriti vrijeme i kuhajte još 20 minuta. Nakon 20 minuta ugasite izvor topline, a mjenjač pritiska pomaknite u položaj za otpuštanje pritiska. Nakon što sva para izađe van, lonac otvorite, ubacite svježe lišće peršina i ukoliko želite zgusnite umak.
- Umak možete zgusnuti tako da u jednoj posudici pomiješate 1 ravnu žlicu glatkog brašna i 1 žličicu mljevene crvene paprike s oko 2 dcl vode iz lonca. Kada ste to dobro promiješali da nema grudica, vratite u lonac.
- Express lonac ponovno stavite na vatru, ovog puta otklopljen i kuhajte još samo nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
- Na kraju probajte i začinite po želji.
Preporučeni proizvodi
-
Nutribullet Pro Family Set
999,90 kn949,90 kn Klub 5*Članovi Kluba 5* štede 50,00 kn na ovom proizvodu.