Sladoled od kave i čokolade
Vrijeme pripreme:
10
- Sastojci:
-
- 8 žumanjka
- 150 g smeđeg šećera
- 600 ml slatko vrhnje
- 2 žličice instant kave
- 2 žličice konjaka
- 150 g tamne čokolade (70% kakaa)
- 1 žličica kaka u prahu (nezaslađen)
- plastična posuda za sladoled (možete iskoristiti one od kupovnog sladoleda od 1 litre)
- Priprema:
-
1. U zdjeli izmiksajte žumanjke dok smjesa ne postane blijeda i povezana.
2. U lončić ulijte slatko vrhnje, dodajte kavu te zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dok gotovo ne zavre.
3. U vrhnje počnite polako ulijevati umućene žumanjke uz konstantno miješanje kuhačom.
4. Dodajte i konjak te nastavite miješati dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.
5. Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu ulijte u kremu te sve dobro izmiješajte dok se ne poveže te ostavite da se malo ohladi.
6. Smjesu ulijte u plastične posude i stavite u zamrzivač na 4 sata.
7. Nakon 4 sata izvadite sladoled iz zamrzivača i u blenderu ga tako poluzamrznutog dobro izmiksajte, vratite ga u posudu te ostavite da se zamrzne na još 4 sata ili preko noći.