Vaša košarica je trenutno prazna.

Sladoled od kave i čokolade

Vrijeme pripreme:

10

Sastojci:
  • 8 žumanjka
  • 150 g smeđeg šećera
  • 600 ml slatko vrhnje
  • 2 žličice instant kave
  • 2 žličice konjaka
  • 150 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 1 žličica kaka u prahu (nezaslađen)
  • plastična posuda za sladoled (možete iskoristiti one od kupovnog sladoleda od 1 litre)
Priprema:

1. U zdjeli izmiksajte žumanjke dok smjesa ne postane blijeda i povezana.

2. U lončić ulijte slatko vrhnje, dodajte kavu te zagrijte na laganoj vatri uz miješanje, dok gotovo ne zavre.

3. U vrhnje počnite polako ulijevati umućene žumanjke uz konstantno miješanje kuhačom.

4. Dodajte i konjak te nastavite miješati dok ne dobijete gustu kremu poput pudinga.

5. Čokoladu otopite na pari i dodajte kakao u prahu. Potpuno otopljenu čokoladu ulijte u kremu te sve dobro izmiješajte dok se ne poveže te ostavite da se malo ohladi.

6. Smjesu ulijte u plastične posude i stavite u zamrzivač na 4 sata.

7. Nakon 4 sata izvadite sladoled iz zamrzivača i u blenderu ga tako poluzamrznutog dobro izmiksajte, vratite ga u posudu te ostavite da se zamrzne na još 4 sata ili preko noći.

Autor : Delimano team