Vaša košarica je trenutno prazna.

Sladoled jagoda-cheesecake

Vrijeme kuhanja:

30 sekundi

Vrijeme pripreme:

1 minuta

Ukupno trajanje:

2 minute

Sastojci:
  • ¼ šalice smeđeg šećera
  • ½ šalice mlijeka
  • 1 šalica slatkog vrhnja
  • ½ žličice ekstrakta vanilije
  • ¼ žličice soli
  • ¼ šalice smrznutih jagoda
  • 60g ohlađenog krem sira, narezanog na komade
  • 1 i ½ jušna žlica džema od jagode
  • 2 izlomljena graham krekera (opt. s medom)
Priprema:
  1. Izmiksajte sve sastojke (osim džema od jagode i graham krekera) u velikoj čaši dok se sastojci ne povežu.
  2. Smjesu stavite u posudu za zamrzavanje zajedno s džemom i krekerima (lagano ih umiješajte) i zamrznite barem na 4 sata ili ulijte tekuću smjesu (bez džema i krekera) u aparat za sladoled (prethodno ga uključite da već radi) dok smjesa ne postane kremasta i glatka.
  3. Ako koristite aparat za sladoled, tijekom zadnje minute dodajte komadiće keksa i miksajte tek toliko da se umiješaju. Ili isključite aparat za sladoled, premjestite zgusnutu smjesu u zdjelicu za posluživanje i zatim lagano umiješajte krekere i džem.

Savjet: za jače zamrznut sladoled, ostavite ga u hladnjaku barem 1 sat prije posluživanja. Ovaj sladoled možete čuvati u hermetički zatvorenoj posudi do tjedan dana.

Autor : Delimano