Vaša košarica je trenutno prazna.

Sipana pita

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

(mjera šalica od 2 dl):

Suhi sastojci:

  • 2 šalice brašna
  • 2 šalice griza
  • 1 šalica šećera
  • 1 prašak za pecivo

Za nadjev:

  • 1-1,5 kg ribanih jabuka
  • 1 vanilin šećer cimet
  • 1 šalica šećera
  • 3/4 šalice ulja
Priprema:

Korak 1:

Prosijte brašno sa praškom za pecivo, dodajte griz i šećer. Jabike ogulite i naribajte, pošećerite ih, stavite vaniliju, cimet i ulje. Izmješajte dobro.

Korak 2:

Pečnicu zagrijte na 180°C. Na lim za pečenje cca 20x30 stavite papir za pečenje. Suhu smjesu podjelite na 3 djela, a jabuke na 2 djela. Na lim prvo isipajte suhu smjesu, poravnajte ju da bude svugdje jednaka, zatim na nju rasporedite pola jabuka opet poravnajte, zatim po jabukama posipajte ravnomjerno suhe sastojke, zatim na njih opet jabuke i na kraju završite sa suhim sastojcima. Ako vam je ostalo soka od jabuka, polijte lagano odozgora i stavite u pećnicu na 40 minuta da se peče.

Korak 3:

Kad je pita pečene, ostavite ju da se malo prohladi... ako izdržite... pa ju izrežite na komade i poslužite uz kavu ili čaj .

Dobar tek!

Autor : Elvira Žgela