Sarma
Vrijeme kuhanja:
120 minuta
Vrijeme pripreme:
30 minuta
Ukupno trajanje:
150 - 200 minuta
- Sastojci:
-
- 1 kg miješanog mljevenog mesa
- 100 g riže
- 100 g slanine
- 200 g suhog svinjskog mesa, rebra
- 3 režnja češnjaka
- 1 glavica luka
- 1 vezica peršina
- 1 žličica dimljene crvene paprike
- sol
- papar
- 1 glavica kiselog zelja oko 2 kg
- 100 ml pasirane rajčice
- Priprema:
-
- Luk, češnjak, peršin i slaninu sitno nasjeckajte i dodajte ih mljevenom mesu. Dodajte i rižu pa sve začinite solju, paprom i mljevenom paprikom. Dobro izmiješajte.
- Odvojite listove s glavice kiselog zelja te ih operite pod mlazom hladne vode ukoliko su prekiseli i slani.
- Debelu žilu na sredini svakog lista stanjite nožem.
- Nadjenite svaki list zelja sa žlicom mljevenog mesa te umotajte sarmu.
- Preostale, manje listove zelja nasjeckajte.
- Na dno lonca stavite malo nasjeckanih listova i suhog mesa, a na njih složite sarme.
- Prekrijte s još nasjeckanog zelja.
- Dolijte vode tako da prekrije sarme i stavite kuhati na umjerenu vatru oko 2 sata.
- Povremeno protresite lonac, ali nemojte miješati.
- Pred kraj kuhanja dodajte pasiranu rajčicu.
- Kuhane sarme poslužite uz kiselo vrhnje i prilog po želji.
Preporučeni proizvodi
-
Lonac Stone Legend CopperLUX
Od Cijena: 249,90 kn Već od
Cijena s popustom: 49,95 kn Već od
47,45 kn Klub 5*Članovi Kluba 5* štede 2,50 kn na ovom proizvodu.