Vaša košarica je trenutno prazna.

Samose i okruglice od junetine i povrća

Vrijeme kuhanja:

30 minuta

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Ukupno trajanje:

50 minuta

Sastojci:
  • 270 g mljevenog junećeg mesa
  • 1 veća mrkva (cca 100 g)
  • Polovica tikvice (cca 100 g)
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • 1 žličica za'atara
  • Pola žličice soli
  • Malo papra
  • Malo mljevenog parmezana za uvaljati kuglice
  • 3 lista za štrudle
  • Maslinovo ulje u spreju
Priprema:
  1. Promiješajte junetinu s mrkvom i tikvicom naribanom na sitnoj strani ribeža.
  2. Dodajte češnjak i začine, te ravnomjerno izradite smjesu špatulom ili kuhačom. Izradite kuglice veličine zelenog oraha i posložite u fritezu na vrući zrak, malo posprejajte ili premažite uljem pa zapecite na 200 °C 15 minuta.
  3. Od ostatka mesa napravite samose tako da ih zamotate u trokute od listova za štrudle izrezanih na trakice, malo premažete uljem i zapečete također na 200 °C 15 minuta.

Autor : Nastasja Petrić