Vaša košarica je trenutno prazna.

Rolada s bananicama

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 2 žumanjka
  • 20 dag šećera
  • 2 dcl mlijeka
  • 15 dag čokolade
  • 25 dag maslaca
  • 25 dag keksa petit beure (ili neki slični )
  • 8-9 čokoladnih bananica
  • 2 lista oblatne
Priprema:

Jedan od najpopularnijih kolača na malo drugačiji način. Bananice daju ovoj roladi potpuno novu dimenziju. Isprobajte i sami se uvjerite.

Priprema:

Korak 1:

Žumanjke pjenasto miksati sa šećerom, dodati malo mlijeka, ostatak mlijeka staviti zakuhati.

Korak 2:

U smjesu od žumanjaka umiješati rastopljenu čokoladu.

Korak 3:

Smjesu dodati u provrelo mlijeko, kuhati dok se ne zgusne (ne brinite neće se baš jako zgusnuti kao puding, ali kad se ohladi stisnut će se)

Korak 4:

U ohlađenu kremu dodati izrađeni maslac i mljevene kekse.

Korak 5:

List oblatne staviti izmedu dvije vlažne krpe ili ubrusa da omekša.

Korak 6:

Premazati cijelu dužinu oblatne kremom, te poslagati bananice uz rub.

Korak 7:

Zarolati oblatnu, rukama je malo stisnuti cijelom dužinom, zamotati je u foliju i ostaviti jedan dan na hladnom.

Dobar tek!

Autor : Ivana Katićć