Rižoto sa špinatom
Vrijeme kuhanja:
15 minuta
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Ukupno trajanje:
30 minuta
- Sastojci:
-
- 500 g svježeg špinata
- 1 crveni luk
- ulje
- 300 g riže po izboru
- 1 povrtna kocka
- oko 700 ml vode
- češnjaka po želji
- oko 50 g maslaca
- sol
- papar
- Priprema:
-
- Operite špinat pa ga skuhajte u vodi. Skuhani špinat usitnite u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera.
- U većoj tavi na malo ulja popirjajte luk dok ne omekani, zatim u tavu dodajte rižu, vodu i namrvljenu povrtnu kocku. Ostavite da se kuha 15 minuta uz povremeno miješanje.
- U tavu zatim dodajte pire od špinata, sol, papar i začine po želji. Promiješajte pa dodajte protisnuti češnjak. Kuhajte još kratko na laganoj vatri.
Špinat je namirnica koja je iskoristiva na doista bezbroj načina, a rižoto je jedan od načina gdje špinat nije nimalo dosadan i zapravo okusom uopće ne dominira.
Zdrav je i hrani naše tijelo vitaminima u ove zimske dane. Umjesto klasičnih recepata, svakako predlažemo ovaj malo drugačiji i zdravi način kako ga iskoristiti.
Umjesto riže možete iskoristiti i razne kombinacije riže, pira i ječma te koristiti rižu po svojoj želji, naravno.
Mi u ovaj rižoto dodamo puno češnjaka, vi ga dodajte po vašoj volji i ukusu, no nemojte ga izbaciti jer se taman slaže sa ovim zdravim zelenim čudom.
Dobar tek!
Preporučeni proizvodi
-
Oštrilo noževa s 3 noža Brava Extreme
149,95 kn142,45 kn Klub 5*Članovi Kluba 5* štede 7,50 kn na ovom proizvodu.