Vaša košarica je trenutno prazna.

Puding od limuna

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 50 g maslaca
  • 110 g šećera
  • 2 jaja (razdvajamo bjelanjke i žutanjke)
  • 1 žličica šećera od vanilije
  • 1 žlica naribane limunove korice
  • 3 žlice limunovog soka

Priprema:

Prvi korak:

Pećnicu zagrijemo na 180°C. U posudi zgnječimo 50 g maslaca i 100 g šećera, dodamo 1 žličicu šećera od vanilije i naribanu koricu limuna.

Drugi korak:

Odvojimo bjelanjke od žutanjaka, pa žutanjke dodamo smjesi. Od bjelanjaka napravimo čvrsti snijeg. Postupno dodajemo 50 g brašna i 3 dcl mlijeka, a nakon toga pažljivo umiješamo bjelanjke i 3 žlice limunovog soka.

Treći korak:

Najprije maslacem namažemo pekač Delimano, a zatim u njega ulijemo pripremljenu smjesu. Pekač stavimo u veći pekač koji smo napunili vodom, tako da se puding u pećnici i peče i kuha. Pečemo 45 min, dok ne dobije zlatnožutu boju.

Recept je preuzet iz knjige recepata Jaimie Olivera.

Autor : Delimano