Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Plava proljetna torta od palačinki

Vrijeme kuhanja:

20 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

35 minuta

Sastojci:

Priprema soka od borovnice:

  • 400 g smrznutih borovnica
  • 2,5 dl vode
  • žlica šećera

Sastojci za palačinke:

  • 120 g glatkog brašna
  • 120 g oštrog brašna
  • žlica soli
  • žlica šećera
  • 2 jaja
  • 1 dl vode
  • 4,5 dl mlijeka
  • pripremljeni sok od borovnice
  • nekoliko kapi plave jestive boje za kolače (ili crvene boje)

Sastojci za kremu:

  • 300 g pudinga od vanilije
  • 500 g slatkog vrhnja
  • 4 listića želatine
Priprema:
  1. Borovnice prokuhajte u 2,5 dl vode i malo šećera. Usitnite ih, procijedite i ohladite.
  2. Brašno, sol, šećer, jaja, vodu i mlijeko dobro umiješati. Dodati sok od borovnice i i nekoliko kapi plave boje za kolače.
  3. Skuhati puding prema uputama, tanko ga razliti i prekriti folijom. Puding ohladiti. Želatinu namočiti i pustiti da nabubri pa je rastopiti. Vrhnje za slag istući u čvrsti šlag. Hladan puding izmiješati sa želatinom pa dodati postepeno vrhnje i miješati dok ne dobijemo glatku smjesu.
  4. Palačinke nadjenuti kremom od vanilije i rashladite. Nakon hlađenja, vaša Plava proljetna torta od palačinki je spremna za posluživanje.

Autor :