Pileći ragu (tingul)
Vrijeme kuhanja:
60 - 90 minuta
Vrijeme pripreme:
30 minuta
Ukupno trajanje:
120 minuta
- Sastojci:
-
- 4 batka sa zabatkom
- 2 krilca
- 1 velika glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 1 žlica sjeckanog peršina
- 200 g pelata
- 100 ml pasirane rajčice
- 200 ml prošeka
- 5 - 6 suhih šljiva
- lovorov list
- sol
- papar
- Priprema:
-
- Piletinu očistite od masnoća i narežite na komade.
- Luk, češnjak i peršin nasjeckajte.
- U velikoj dubokoj tavi pirjajte luk na maslinovom ulju.
- Kad luk omekša dodajte češnjak i peršin te nastavite pirjati dok češnjak ne dobije boju.
- Poslažite komade mesa na luk, sve malo pomiješajte i pirjajte meso dok ne postane zlatne boje.
- Povremeno ga okrenite.
- Kad meso uhvati boju dodajte prošek, lovorov list i suhe šljive, malo smanjite vatru i kuhajte dok alkohol ne ispari.
- Dodajte i pasiranu rajčicu, sol i papar te sve kuhajte toliko dugo dok umak ne postane jako gust, oko sat, sat i pol vremena.
- Poslužite jelo uz domaću tjesteninu.