Vaša košarica je trenutno prazna.

Pekmez od malina

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:

(3x450g teglica):

  • 900g svježih ili smrznutih malina
  • 900g ugrijanog bijelog šećera
  • (stavite 110g manje ako je voće izrazito slatko)
Priprema:

Pekmez od malina je klasičan recept za pekmeze i najbolje mjesto za početi. Ne samo da je to najlakši i najbrži pekmez za pripremiti nego je i najukusniji. Budući da je omjer voća i šećera jednak, količine sastojaka u receptu mogu se povećati ili smanjiti kako želite. Doista ne može biti jednostavnije!

Korak 1:

Operite, osušite te sterilizirajte staklenke u pećnici 15 minuta. Stavite maline u široku posudu od nehrđajučeg čelika. Zgnječite ih i kuhajte 3 do 4 minute na srednjoj temperaturi dok ne puste sok, zatim dodajte zagrijani šećer te miješajte na blagoj vatri dok se šećer u potpunosti ne otopi.

Korak 2:

Povećajte temperaturu do vrenja i kuhajte otprilike 5 minuta stalno miješajući (zamrznute maline kuhajte oko 6 minuta). Isprobajte pekmez tako što ćete čajnu žličicu pekmeza staviti na hladan tanjur i ostaviti na hladnom mjestu nekoliko minuta. Pritisnite pekmez kažiprstom. Ako se nabora čak i samo malo, gotov je.

Korak 3:

Odmah ga maknite sa štednjaka. Ulijte ga u sterilizirane staklenke, te ih odmah pokrijte. Čuvajte pekmez na hladnom mjestu ili na polici u kuhinji kako biste se mogli sjajno osjećati svaki put kada ga vidite. Kako god, biti će toliko ukusan da neće dugo trajati!

Autor :