Pečena pileća prsa iz pećnice
Vrijeme kuhanja:
35 - 45 minuta
Vrijeme pripreme:
20 minuta
Ukupno trajanje:
55 - 65 minuta
- Sastojci:
-
- 1 kg krumpira
- 2 - 3 mrkve
- 2 komada pilećih prsa s kožom
- 100 g maslaca
- 3 - 4 režnja češnjaka
- 50 ml bijelog vina
- Timijan
- Kadulja
- Sol
- Papar
- 300 g rikole
- 250 g cherry rajčica
- Maslinovo ulje
- Priprema:
-
- Krumpir i mrkvu ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ih ocijedite.
- Piletinu dobro natrljajte solju sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
- Uz piletinu stavite blanširani krumpir i mrkvu te nekoliko režnjeva češnjaka. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a povrće prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
- Dodajte timijan i listove kadulje, pa pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
- Poslužite uz salatu.