Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pečena pileća prsa iz pećnice

Vrijeme kuhanja : 35 - 45 minuta
Vrijeme pripreme : 20 minuta
Total time : 55 - 65 minuta
Sastojci:
  • 1 kg krumpira
  • 2 - 3 mrkve
  • 2 komada pilećih prsa s kožom
  • 100 g maslaca
  • 3 - 4 režnja češnjaka
  • 50 ml bijelog vina
  • Timijan
  • Kadulja
  • Sol
  • Papar
  • 300 g rikole
  • 250 g cherry rajčica
  • Maslinovo ulje
Priprema:
  1. Krumpir i mrkvu ogulite, narežite na kriške i kuhajte u kipućoj posoljenoj vodi 10-ak minuta, pa ih ocijedite.
  2. Piletinu dobro natrljajte solju sa svih strana i stavite u prikladnu posudu za pečenje s kožicom prema gore.
  3. Uz piletinu stavite blanširani krumpir i mrkvu te nekoliko režnjeva češnjaka. Piletinu prelijte rastopljenim maslacem, a povrće prelijte vinom i maslinovim uljem te po potrebi posolite i popaprite.
  4. Dodajte timijan i listove kadulje, pa pecite 35 - 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
  5. Poslužite uz salatu.

Autor : Andrea Cukrov