Pavlova s jagodama
Vrijeme kuhanja:
1.5 h
Vrijeme pripreme:
20 - 30 minuta
Ukupno trajanje:
2 sata
- Sastojci:
-
Sastojci:
- 5 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1 žličica gussnela ili glatkog brašna
- 1 žličica alkoholnog ili jabučnog octa
Sastojci za mousse:
- 200 g jagoda ili nekog drugog sličnog voća
- 3 žlice šećera
- 200 ml slatkog vrhnja za šlag
- dodatno: pekmez od jagode, cijele jagode, svježa menta
- Priprema:
-
- Pećnicu upalite na 130 °C i ostavite da se grije. Na pekač stavite masni papir za pečenje.
- Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta (3-4 minute), sve dok smjesa ne postane glatka, sjajna i čvrsta.
- Na kraju u smjesu dodajte gussnel i ocat, spojite mikserom. Na papiru s malo smjese ocrtajte krug promjera oko 18 cm, zatim svu smjesu prenesite u taj promjer. Torta će biti višlja. Možete ju lijepo zagladiti ili ostaviti neurednu.
- Stavite koru u pećnicu na 1.5 h. Ne otvarajte pećnicu ni u jednom trenutku u tih 1.5 h, tek nakon 1.5 h ugasite pećnicu, odškrinite vrata pećnice i koru ostavite u pećnici da se skroz ohladi.
- Priprema moussea - Jagode ili voće po želji usitnite u blenderu ili sa štapnim mikserom pa ga skuhajte sa šećerom u loncu. Kuhajte ga samo nekoliko minuta dok se šećer ne otopi i voće omekša, trebalo bi se i sve skupa malo zgusnuti.
- Ohladite voće.
- Šlag izmiksajte pritom pazeći da ga ne premiksate kako vam nebi bio grudast pa u njega ručno špatulom umiješajte skuhano voće.
- Ukoliko želite, tortu prvo premažite s pekmezom od npr. jagode. Po želji voće možete naslagati na pekmez pa tek onda staviti kremu. Igrajte se slojevima i uživajte.
- Tortu je prije posluživanja potrebno ohladiti.
Preporučeni proizvodi
-
Kuhinjski robot Pro
Cijena: 1.099,95 kn
Cijena s popustom: 899,95 kn
769,95 kn Klub 5*Članovi Kluba 5* štede 130,00 kn na ovom proizvodu.
-
Multipraktik i štapni mikser Deluxe Noir
699,90 kn664,90 kn Klub 5*Članovi Kluba 5* štede 35,00 kn na ovom proizvodu.