Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Pavlova s jabukama

Vrijeme kuhanja:

105 minuta

Vrijeme pripreme:

20 minuta

Ukupno trajanje:

125 minuta

Sastojci:
  • 5 bjelanjaka
  • prstohvat soli
  • 200 g šećera
  • 1 žličica gussnela
  • 1 žličica alkoholnog octa

 

  • 4 velike jabuke
  • 2 žlice maslaca
  • 2 žlice šećera
  • malo naribanog svježeg đumbira
  • pola žličice kardamoma

 

  • 100 ml vrhnja za šlag
  • 200 g krem sira
  • 50 g šećera u prahu
  • žličica arome vanilije
  • šaka badema
Priprema:
  1. Pećnicu upalite na 130 °C i ostavite da se grije.
  2. Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
  3. Na kraju u smjesu dodajte prosijani gussnel i ocat, pomiješajte špatulom. Smjesu rasporedite na papir za pečenje u krug promjera cca 20 cm.
  4. Stavite koru u pećnicu na sat i trideset minuta. Pritom ne otvarajte pećnicu.
  5. Dok se kora peče, jabuke očistite i narežite na ploške.
  6. U lonac stavite maslac i zagrijte ga. Dodajte jabuke, šećer, đumbir i kardamom. Miješajte i kuhajte nekih 10 do 15 minuta dok jabuke ne omekšaju.
  7. Ostavite sa strane da se ohladi.
  8. Vrhnje za šlag izradite, ali ne do kraja. U to stavite krem sir, šećer u prahu i aromu vanilije. Na laganoj brzini miksajte dok se ne spoji.
  9. Kada je kora gotova, na nju stavite smjesu vrhnja i krem sira te po vrhu ohlađene jabuke. Ukrasite nasjeckanim bademima.

Autor : Ivana Šakić