Pavlova s jabukama
Vrijeme kuhanja : 105 minuta
Vrijeme pripreme : 20 minuta
Total time : 125 minuta
- Sastojci:
-
- 5 bjelanjaka
- prstohvat soli
- 200 g šećera
- 1 žličica gussnela
- 1 žličica alkoholnog octa
- 4 velike jabuke
- 2 žlice maslaca
- 2 žlice šećera
- malo naribanog svježeg đumbira
- pola žličice kardamoma
- 100 ml vrhnja za šlag
- 200 g krem sira
- 50 g šećera u prahu
- žličica arome vanilije
- šaka badema
- Priprema:
-
- Pećnicu upalite na 130 °C i ostavite da se grije.
- Bjelanjke s prstohvatom soli istucite u čvrsti snijeg, postepeno dodavajte šećer, cijelo vrijeme miksajući mikserom. Miksajte nekoliko minuta, sve dok smjesa ne postane glatka i sjajna.
- Na kraju u smjesu dodajte prosijani gussnel i ocat, pomiješajte špatulom. Smjesu rasporedite na papir za pečenje u krug promjera cca 20 cm.
- Stavite koru u pećnicu na sat i trideset minuta. Pritom ne otvarajte pećnicu.
- Dok se kora peče, jabuke očistite i narežite na ploške.
- U lonac stavite maslac i zagrijte ga. Dodajte jabuke, šećer, đumbir i kardamom. Miješajte i kuhajte nekih 10 do 15 minuta dok jabuke ne omekšaju.
- Ostavite sa strane da se ohladi.
- Vrhnje za šlag izradite, ali ne do kraja. U to stavite krem sir, šećer u prahu i aromu vanilije. Na laganoj brzini miksajte dok se ne spoji.
- Kada je kora gotova, na nju stavite smjesu vrhnja i krem sira te po vrhu ohlađene jabuke. Ukrasite nasjeckanim bademima.
Preporučeni proizvodi
-
Rasprodano
-
Rasprodano
-
Rasprodano