Vaša košarica je trenutno prazna.

Palačinke s pjenicom

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:

tijesto za palačinke (6 osoba)

  • 500 ml mlijeka
  • 100 ml mineralne vode
  • 250 g glatkog brašna
  • 2 jaja
  • 50 g rastopljenog maslaca
  • 1 žlica šećera + 1 vanilin šećer
  • prstohvat soli, naribana korica limuna, malo ruma

Vinska pjenica:

  • 3 žumanjka
  • 1 cijelo jaje
  • 3 žlice šećera + 1 vanilin šećer
  • 300 ml bijelog vina (desertnog, po mogućnosti)
  • začini : cimet, klinčić….
  • 1 mala žličica škrobnog brašna
Priprema:

Palačinke su omiljeni desert u svakom domu. Jednostavno ih je napraviti, a možete ih poslužiti na, doslovno, tisuću načina.

Voditeljica škole kuhanja Plavi lonac, Vesna Vrkljan, napravila je u Delimano tavi za palačinke, nevjerojatno ukusne palačinke s pjenicom koje su pravi, gurmanski užitak za vaše nepce.

Korak 1:

Od navedenih sastojaka umiješajte glatko tijesto i pecite palačinke na Delimano tavi za palačinke, u tankom sloju s jedne i druge strane. Ispečene palačinke stavite na toplo dok pripremate wine chateau.

Korak 2:

Sve sastojke pjenasto umiješajte i tucite na pari pjenjačom, dok pjenica ne postane gusta. Pazite na temperaturu vodene kupelji, zbog koagulacije žumanjaka.

Palačinke punite džemom, ili grubo mljevenim orasima i šećerom, pa preko njih prelijte toplu vinsku pjenicu.

Dobar tek!

Autor : Voditeljica škole kuhanja Plavi lonac, Vesna Vrkljan