Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Palačinke bez glutena by Vedrana

Photo
Video

Vrijeme kuhanja:

10

Vrijeme pripreme:

15

Ukupno trajanje:

25

Sastojci:
  • 400 ml domaćeg kefira
  • 2 jaja
  • 5 jušnih žlica bezglutenskog brašna Orgran (smjesa treba biti malo gušća)
  • 1 žličica cimeta
  • 200 g borovnica
Priprema:
  1. Prvo izmješajte kefir i jaja, zatim dodajte cimet i brašno te umješajte u jednoličnu smjesu.
  2. Na zagrijanu Delimano tavu za palačinke izlijte tijesto i po njemu rasporedite do 10 svježih borovnica.
  3. Pecite palačinke veličine 10 cm (lakše se okreću)
  4. Pecite ih oko 3 minute na srednje jakoj vatri dok se na površini ne pojave mali mjehurići ili do zlatno žute boje, a zatim okrenite i pecite još 2-3 minute.
  5. Po želji ih prelijte vašim najdražim namazom ili džemom, a ja sam ovaj put izabrala maslac od lješnjaka.
  6. Palačinke poslužite uz čaj ili kavu.

 

O blogerici:

Bok, ja sam Vedrana, autorica bloga Kefirolicious. Želja mi je da Kefirolicious postane mjesto na kojem možete pronaći sve što vas zanima o domaćem kefiru, od njegovih povlastica za zdravlje do slasnih recepata. Jela s domaćim kefirom su bez laktoze i puna prirodnih probiotika, a ja ih kombiniram s namirnicama bez glutena. Smatram da trebamo iskreno guštati u svemu što radimo, a kreiranje slasnih jela i fotografiranje su moji gušti, i naravno - degustacija!

 

Autor : Vedrana Orlović