Vaša košarica je trenutno prazna.

Mousse od čokolade

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:
  • 170 g tamne čokolade, nasjeckane
  • 170 g maslaca, narezanog na male kockice
  • 60 ml Espresso kave
  • 4 jaja, odvojeni žumanjci od bjelanjaka
  • 170 g + 1 žlica šećera
  • 30 ml tamnog ruma
  • 1 žlica vode
  • malo soli
Priprema:

Svevremeni mousse od čokolade obogatit će svako jelo i ostaviti okus raja u vašim ustima.

Korak 1:

Zakuhajte vodu u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje, a na vrh stavite Delimano® Ceramica tavu za pečenje. Na pari, na tavi rastopite čokoladu i maslac s kavom. Maknite tavu sa zdjele s kipućom vodom.

Korak 2:

Iznad iste zdjele s kipućom vodom stavite posudu sa žumanjcima, 170 g šećera, rumom i vodom i tucite oko 3 minute dok smjesa ne postane pjenasta. Maknite s vatre i uronite posudu u drugu posudu s ledenom vodom i nastavite tući dok se žumanjci ne ohlade i zgusnu. Umiješajte čokoladnu smjesu u žumanjak.

Korak 3:

U drugoj posudi istucite bjelanjak s malo soli i žlicom šećera u čvrsti snijeg. Umiješajte trećinu snijega u čokoladu da ju omekšate, a zatim ostatak snijega.

Ulijte mousse u čaše i stavite u hladnjak, najmanje 2 sata.

Autor :