Vaša košarica je trenutno prazna.

Medenjaci

Vrijeme kuhanja:

7 - 8 min

Vrijeme pripreme:

90 min

Ukupno trajanje:

98 min

Sastojci:
  • 500 g brašna
  • 1/2 naribane korice naranče
  • 3 jaja
  • 150 g meda
  • 150 g šećera
  • 1 pakiranje začina za medenjake (već sadrži prašak za pecivo pa ga nije potrebno dodavati)

Dekoracija:

  • čokolada za kuhanje
  • 130 g margarina
  • šarene mrvice
Priprema:

Priprema medenjaka

U zdjelu za miksanje stavite jaja i šećer i izmiksajte ručnim mikserom. Dodajte brašno. U manju posudu stavite med i miješajte ga na laganoj vatri (ne miješajte ga direktno na vatri, posudu držite iznad vatre). Kada se med otopi, ulijte ga u zdjelu za miksanje s
brašnom.

Dodajte maslac koji ste prethodno otopili i ohladili. Dodajte začin za medenjake. Sastojke dobro pomiješajte rukama. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi 24 sata. Sljedeći dan pobrašnite radnu površinu i razvucite tijesto. Razrežite ga pomoću kalupa za kolače.

Medenjake stavite u pekač (35x25 cm) u koji ste prethodno stavili papir za pečenje. Pecite 7 do 8 minuta na 200°C. Medenjake ostavite da se ohlade.

Dekoracija

Na pari otopite čokoladu i margarin. Ostavite da se malo ohladi. Gornji dio medenjaka umočite u čokoladu i stavite na papir za pečenje. Zatim ih ukrasite šarenim mrvicama i ostavite da se ohlade prije posluživanja.

Autor : Delimano