Vaša košarica je trenutno prazna.

Marmelada od jabuka i karamele

Vrijeme kuhanja:

30 min

Vrijeme pripreme:

45 min

Sastojci:
  • 2-3 kg jabuka (po želji)
  • 1 limun
  • 1 kg šećera
  • 100 ml (1 dl) vode
Priprema:

Priprema

Jabuke očistiti i isjeckati, limun ocijediti. Sve staviti u dublju zdjelu i pomiješati s 50 ml (pola pripremljene količine) vode i staviti da se kuha oko 15 minuta, da jabuke omekšaju. Ukoliko je pekmez tvrd, ispasirati ga.

U međuvremenu karamelizirati 300 g šećera s 50 ml vode na srednjoj temperaturi, tako da postane svejtlo smeđe boje. Karamelu dodati jabukama, te u smjesu dodati preostalih 700 g šećera, pustiti da još jednom provri i uz povremeno mješanje ostaviti da se kuha oko 5 minuta.

Masa treba postati kremasta. Gotov pekmez odmah sipati u vruće tegle, dobro zatvoriti i ostaviti da se ohladi.

 

Autor : Delimano team