Vaša košarica je trenutno prazna.

Marmelada bez šećera od breskvi i marelica

Photo
Video

Vrijeme kuhanja:

60 minuta

Vrijeme pripreme:

20 - 30 minuta

Ukupno trajanje:

80 - 90 minuta

Sastojci:
  • 1 kg zrelih breskvi
  • 1 kg zrelih marelica
  • 150 g eritritola
  • Prstohvat soli
  • Staklenke s poklopcima za pohranu
  • Priprema:

    Breskve i marelice operite, očistite od koštica i narežite na četvrtine. Stavite ih u kuhalo, pospite eritritolom, dodajte prstohvat soli i zatvorite poklopac.

    Uključite multifunkcionalno kuhalo, odaberite DIY funkciju, postavite vrijeme na 60 minuta i pritisnite Start.

    Povremeno promiješajte.

    Nakon 30 minuta otvorite poklopac i kuhajte još 30 minuta.

    Očistite i osušite staklenke.

    Napunite staklenke do vrha vrućim džemom i dobro ih zatvorite.

    Nakon otvaranja, čuvajte domaći džem u hladnjaku do tri mjeseca. Ako ga planirate skladištiti dulje, morate ga i pasterizirati.

    Zagrijte pećnicu na 85 °C.

    Zamotajte staklenke u mokru krpu tako da se ne dodiruju, stavite ih u pećnicu i pasterizirajte 20 minuta.

    Izvadite staklenke iz pećnice, zamotajte ih u krpu i ostavite da se polako ohlade.

    Autor : Delimano tim