Vaša košarica je trenutno prazna.

Ljetna torta od sira

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Za biskvit:

  • 250g keksa
  • 100g maslaca
  • 50g šećera

Za kremu:

  • 500g svježeg sira
  • 140g šećera
  • 4 jaja
  • sok od 2 limuna
  • limunova korica
  • mahuna vanilije

Za premaz:

  • 400 ml kiselog vrhnja
  • 80g šećera
Priprema:

Cheesecake ima puno varijacijnti i svaki nas uvijek oduševi. Ovaj recept nas je ne samo oduševio, već oborio s nogu. Sami se uvjerite se zašto.

Korak 1:

Kekse usitniti i dodati šećer i maslac otopljene na laganoj vatri. Smjesu dobro promiješati, utisnuti prstima u kalup, staviti u hladnjak i krenuti pripremati kremu od sira.

Korak 2:

Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izmiksati snijeg. Svježi sir izmiješati sa žumanjcima, šećerom i vanilijom. Dodati snijeg, limunov sok i koricu i opet promiješati. Kremu izliti na biskvit od keksa i peči 30 minuta na 170°C.

Korak 3:

Kada se torta malo stisne namazati je smjesom napravljenom od kiselog vrhnja sa šećerom i vratiti je još na desetak minuta u toplu ugašenu pečnicu. Onda tortu pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi i ostaviti je u frižideru preko noći.

Korak 4:

Prije posluživanja možete po želji svaku šnitu ukrasiti voćem i karameliziranim šećerom.

Dobar tek!

Autor : Marie Dulikova