Ljetna torta od sira
Vrijeme pripreme:
do 45 minuta
Ukupno trajanje:
do 45 minuta
- Sastojci:
-
Za biskvit:
- 250g keksa
- 100g maslaca
- 50g šećera
Za kremu:
- 500g svježeg sira
- 140g šećera
- 4 jaja
- sok od 2 limuna
- limunova korica
- mahuna vanilije
Za premaz:
- 400 ml kiselog vrhnja
- 80g šećera
- Priprema:
-
Cheesecake ima puno varijacijnti i svaki nas uvijek oduševi. Ovaj recept nas je ne samo oduševio, već oborio s nogu. Sami se uvjerite se zašto.
Korak 1:
Kekse usitniti i dodati šećer i maslac otopljene na laganoj vatri. Smjesu dobro promiješati, utisnuti prstima u kalup, staviti u hladnjak i krenuti pripremati kremu od sira.
Korak 2:
Odvojiti žumanjke od bjelanjaka. Od bjelanjaka izmiksati snijeg. Svježi sir izmiješati sa žumanjcima, šećerom i vanilijom. Dodati snijeg, limunov sok i koricu i opet promiješati. Kremu izliti na biskvit od keksa i peči 30 minuta na 170°C.
Korak 3:
Kada se torta malo stisne namazati je smjesom napravljenom od kiselog vrhnja sa šećerom i vratiti je još na desetak minuta u toplu ugašenu pečnicu. Onda tortu pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi i ostaviti je u frižideru preko noći.
Korak 4:
Prije posluživanja možete po želji svaku šnitu ukrasiti voćem i karameliziranim šećerom.
Dobar tek!