Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Kuhano vino s klementinama

Vrijeme kuhanja:

10 minuta

Vrijeme pripreme:

5 minuta

Ukupno trajanje:

15 minuta

Sastojci:
  • 2 klementine
  • 1 limun
  • 1 limeta
  • 200 g šećera
  • 6 klinčića
  • 1 štapić cimeta
  • 3 lovorova lista
  • 1 muškatni oraščić
  • 1 štapić vanilije
  • 2 boce crnog vina
  • 2 zvjezdasta anisa
Priprema:
  1. Ogulite klementine, limun i limetu, a koricu sačuvajte.
  2. Popržite šećer na srednje jakoj vatri, dodajte koru i sok klementine.
  3. Dodajte klinčić, cimet, lovorov list, muškatni oraščić i vaniliju.
  4. Naknadno umiješajte vino i šećer te kuhajte još 4 do 5 minuta, ili dok se šećer ne rastopi.
  5. Smanjite vatru i dodajte anis te kuhajte još 5 minuta.

Autor : Delimano