Vaša košarica je trenutno prazna.

Kuglof

Vrijeme kuhanja:

50 min

Vrijeme pripreme:

75 min

Ukupno trajanje:

125 min

Sastojci:
  • 300 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žličica kakaa u prahu
  • 225 g šećera
  • 10 g vanilin šećera
  • šećer u prahu (za ukrašavanje)
  • 120 ml biljnog ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
Priprema:

Pećnicu zagrijte na 160°C do 170°C. U Delimano zdjeli za miksanje pomiješajte sve sastojke, osim kakaa. Sastojke miksajte Delimano ručnim mikserom na niskoj brzini. Brzinu postepeno povećavajte do srednje, miksajte otprilike 3 minute, a zatim ugasite mikser i sastružite bočne strane zdjele.

U kalup za kuglof izlijte 3/4 smjese. U ostatak smjese u zdjeli umiješajte kakao. Miješajte dok ne dobijete homogenu smjesu. Izlijte je u kalup za kuglof (na već postojeću smjesu). Smjese lagano promiješajte žlicom.

Kalup stavite u sredinu zagrijane pećnice i pecite 50 minuta, ili dok na čačkalici, nakon što je izvadite iz kolača, kako biste provjerili je li pečen, ne bude ostataka smjese. Izvadite iz pećnice i pustite da se 10-ak minuta hladi. Kuglof izvadite iz kalupa. Možda ćete krajeve kuglofa morati povlačiti iz kalupa. Kada se kuglof u potpunosti ohladi, ukrasite ga šećerom u prahu.

Autor : Delimano