Vaša košarica je trenutno prazna.

Kolač od čokolade i jagoda

Vrijeme kuhanja:

30 min

Sastojci:
  • 4 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
  • 100 g šećera
  • 100 g tamne čokolade, otopiti na pari
  • 100 g maslaca, umiješati u otopljenu čokoladu da se otopi
  • 4 žlice brašna
  • prašak za pecivo
  • 1/2 l slatkog vrhnja za šlag
  • šećera u prahu po želji
  • cimeta po želji
  • jagode za ukrašavanje
Priprema:

Izmiksati snijeg od bjelanjka s malo soli.

U drugoj posudi miksati žumanjke sa šećerom oko pet minuta, dodati otopljenu čokoladu s maslacom, izmiješati i postepeno umiješati brašno s praškom za pecivo, na kraju umiksati oko trećinu snijega od bjelanjka u smjesu, a ostatak lagano umiješati kuhačom.

Izliti smjesu u lim veličine cca 20x30 cm i peći na 180°C 15-20 minuta.

Kad se ohladi, premazati šlagom i naslagati jagode po želji.

U slast!

Autor :