Vaša košarica je trenutno prazna.

Keksići s vinom

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:
  • 3 žlice šećera
  • 450g brašna
  • 1 vanilija šećer
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 dcl bijelog vina
  • 2 dcl ulja
  • 50 g brašna (za brašnjenje podloge)
  • za posip šećer u prahu
  • po želji marmelada

Priprema:

Korak 1:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva.

Korak 2:

U veću posudu stavite brašno, obje vrste šećera i prašak za pecivo, sve dobro promiješajte.

Korak 3:

Potom suhim sastojcima dodajte vino i ulje. Umijesite tijesto, možete koristiti i mikser. Tijesto mora biti mekano, kasnije kad budete valjali dobro pobrašnite podlogu i tijesto s gornje strane, da ga lakše razvaljate. Ako odmah u startu umijesite tvrđe tijesto teže će se valjati.

Korak 4:

Tijesto podijelite na dva jednaka dijela, razvaljajte i izrezujte oblike po želji, ja ih radim okrugle kao na slici, i vadim ih malom kupicom za rakiju.

Korak 5:

Keksiće slažite na pek papir, ne morate praviti veliki razmak, jer se neće raširiti. Pecite ih oko 15 minuta, moraju ostati bijeli, gotovi su kad se s donije strane blago zažutu.

Korak 6:

Još tople keksiće uvaljajte u šećer u prahu, i spremite u limenu kutiju. Ili ih pustite da se ohlade i lijepite omiljenom marmeladom.

Dobar tek!

Autor : Ivana Katić