Vaša košarica je trenutno prazna.

Focaccia

Vrijeme kuhanja:

20 - 30 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

45 minuta

Sastojci:
  • 500 g glatkog brašna
  • 1 vrećica instant kvasca
  • 1 žlica šećera
  • 1 žlica soli
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 4 dl tople vode
  • maslinovo ulje
  • paprika žuta i crvena
  • cherry rajčica
  • ljubičasti luk
  • svježi peršin
  • svježi oregano
  • očišćene masline
  • kapare
Priprema:
  1. Sve sastojke stavite u posudu i zamijesite glatko tijesto. Mijesite ga otprilike 10 minuta.
  2. Zamiješeno tijesto (bit će mekše) stavite u posudu koju ste prethodno namastili s malo maslinovog ulja.
  3. Pokrijte tijesto i ostavite ga na toplom dok se ne udvostruči (ili vidi pod napomena).
  4. Tijesto ponovno premijesite. Mijesite nekoliko minuta pa ga prebacite u pekač obložen masnim papirom za pečenje (papir nauljite maslinovim uljem) i oblikujte ga u pogaču visine oko 4-5 cm ako volite deblju ili manje cm ako ćete tanju, nauljite i ruke maslinovim uljem kako bi vam bilo lakše oblikovati pogaču.
  5. Pogaču ostavite da se diže dok vi zagrijete pećnicu na 200 °C.
  6. U međuvremenu pogaču ukrasite po želji.
  7. Pecite ju oko 20 do 30 minuta, ovisno o jačini pećnice.
  8. Napomena: Ako želimo ubrzati dizanje tijesta, zagrijte pećnicu na najnižu temperaturu i stavite tijesto u pećnicu s odškrinutim vratima.

Autor : Domaćica Sanja