Domaći kroasani
Vrijeme kuhanja:
26 - 30 minuta
Vrijeme pripreme:
15 minuta
Ukupno trajanje:
31 - 45 minuta
- Sastojci:
-
Smjesa prva:
- 200 g mlijeka
- 2 g kvasca
- 175 g brašna
Smjesa druga:
- 8 g kvasca
- 425 g mlijeka
- 800 g brašna
- 70 g šećera
- 22 g soli
- 600 g maslaca
- 3 žumanjka
- 2 žlice vrhnja
- Priprema:
-
- Pomiješajte sastojke za prvu smjesu, a posudu prekrijte krpom. Ostavite ju da stoji u sobi 2.30 do 3 sata, ili u hladnjaku preko noći.
- Lagano krenite miješati kvasac, mlijeko, brašno, šećer, sol i maslac u prvu smjesu.
- Postupno povećavajte brzinu.
- Kada smjesa postane glatka, izvadite ju iz zdjele, omotajte prozirnom folijom i ostavite da stoji 3 do 4 sata.
- Smjesu oblikujte u kroasane i stavite na lim obložen papirom za pečenje.
- Pomiješajte žumanjke i vrhnje te time premažite kroasane.
- Pećnicu zagrijte na 200°C.
- Krosane pecite 20 – 22 minute, dok ne poprime laganu boju.
- Zatim okrenite lim za 180 stupnjeva i pecite još 6 – 8 minuta dok kroasani ne poprime zlatnu boju.