Vaša košarica je trenutno prazna.

Domaće krafne

Vrijeme kuhanja:

15 minuta

Vrijeme pripreme:

15 minuta

Ukupno trajanje:

30 minuta

Sastojci:
  • 600 g brašna
  • 2 žlice šećera u prahu
  • 3 dl mlijeka
  • 3 žumanjka
  • marmelada od marelice
  • 50 g kvasca
  • 150 g maslaca
  • 1 jaje
  • korica ½ limuna
  • ulje
Priprema:
  1. Kvasac pomiješajte sa žlicom brašna, 1 dl toplog mlijeka te pustite se da digne.
  2. Preostalo brašno razradite s maslacem, koricom limuna, žumanjcima, jajem, kvascem i toplim mlijekom.
  3. Zamijesite tijesto i ostavite da se diže 40 minuta.
  4. Razvaljajte tijesto i izrežite jednake krugove.
  5. Na krug stavite žlicu marmelade te prekrijte drugim krugom.
  6. Kreirane krafne ostavite da se dižu još pola sata.
  7. Krafne pržite u vrućem ulju te ih prije posluživannja pospite šećerom u prahu.

Autor : Delimano