Vaša košarica je trenutno prazna.

Čokoladni profiteroli

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Tijesto:

  • 100g maslaca
  • 1 šalica vode
  • 1 šalica brašna
  • 5 jaja

Krema:

  • 350ml vode
  • 1 prah za puding

Preljev:

  • 300g mliječne čokolade
Priprema:

Prvi korak - tijesto:

U zdjelu za umake dodajte jednu šalicu vode, prstohvat soli i 100g maslaca. Pričekajte da voda zavrije.

Dodajte šalicu brašna i miksajte dok ne dobijete lijepu kuglu od tijesta.

VAŽNO – Pustite da se u potpunosti ohladi.

Kada je tijesto ohlađeno, dobro umiješajte jedno jaje. Ponovite postupak s još 4 jaja.

Koristeći žlicu napravite male grumene tijesta i stavite ih na nauljeni protvan. Stavite ih u zagrijanu pećnicu s upaljenom ventilacijom i pecite 12 minuta na 205°C.

Drugi korak - krema:

Umiješajte prah za puding u 350ml vode i umutite dok se ne zgusne.

Napunite tijesto pomoću vrećice za ukrašavanje ili ih otvorite i napunite žlicom.

Treći korak - preljev:

Na pari otopite 300g mliječne čokolade i prelijte ju preko profiterola.

 

Autor : Delimano