Vaša košarica je trenutno prazna.

Čokoladni paradižet

Vrijeme pripreme:

20 minuta ili manje

Ukupno trajanje:

20 minuta ili manje

Sastojci:

Umak od naranče:

  • 50 g marmelade od marelica
  • sok od jedne naranče

Umak od čokolade :

  • 250 g čokolade sa 70% kakao mase
  • 300 ml mlijeka
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 30 g šećera

Snijeg:

  • 6 bjelanjaka
  • 120 g šećera
  • 400 ml mlijeka
  • 400 ml vode
Priprema:

Standardni desert francuske kuhinje kojeg ćete zavoljeti zbog laganog i ugodnog okusa.

Korak 1:

Otopite marmeladu u Delimano® Ceramica zdjeli za umake na laganoj vatri i zatim pomiješajte sa sokom naranče. Nakon miješanja, protisnite smjesu kroz sito da se odvoje komadići marelica i narančine koštice.

Korak 2:

Ugrijte slatko vrhnje i mlijeko u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje, a kad zavrije prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite 2 do 3 minute i promiješajte. Po želji dodajte šećer i/ili narančin sok u smjesu.

Korak 3:

Pažljivo odvojite bjelanjke i istucite ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nježno umiješajte šećer. Zakuhajte vodu i mlijeko u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje, a kad zavrije smanjite vatru. Pomoću žlice oblikujte od snijega veće oblačiće i kuhajte ih nekoliko sekundi u mlijeku sa svake strane. Izvadite na tanjur i ponovite s ostatkom snijega.

Korak 4:

Izlijte čokoladni umak u posudice, položite na njega oblačiće od snijega i pokapajte s umakom od naranče.

Autor :