Čokoladni paradižet
Vrijeme pripreme:
20 minuta ili manje
Ukupno trajanje:
20 minuta ili manje
- Sastojci:
-
Umak od naranče:
- 50 g marmelade od marelica
- sok od jedne naranče
Umak od čokolade :
- 250 g čokolade sa 70% kakao mase
- 300 ml mlijeka
- 300 ml slatkog vrhnja
- 30 g šećera
Snijeg:
- 6 bjelanjaka
- 120 g šećera
- 400 ml mlijeka
- 400 ml vode
- Priprema:
-
Standardni desert francuske kuhinje kojeg ćete zavoljeti zbog laganog i ugodnog okusa.
Korak 1:
Otopite marmeladu u Delimano® Ceramica zdjeli za umake na laganoj vatri i zatim pomiješajte sa sokom naranče. Nakon miješanja, protisnite smjesu kroz sito da se odvoje komadići marelica i narančine koštice.
Korak 2:
Ugrijte slatko vrhnje i mlijeko u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje, a kad zavrije prelijte preko sitno nasjeckane čokolade. Ostavite 2 do 3 minute i promiješajte. Po želji dodajte šećer i/ili narančin sok u smjesu.
Korak 3:
Pažljivo odvojite bjelanjke i istucite ih dok ne dobijete čvrsti snijeg. Nježno umiješajte šećer. Zakuhajte vodu i mlijeko u Delimano® Ceramica dubokoj zdjeli za kuhanje, a kad zavrije smanjite vatru. Pomoću žlice oblikujte od snijega veće oblačiće i kuhajte ih nekoliko sekundi u mlijeku sa svake strane. Izvadite na tanjur i ponovite s ostatkom snijega.
Korak 4:
Izlijte čokoladni umak u posudice, položite na njega oblačiće od snijega i pokapajte s umakom od naranče.