Vaša košarica je trenutno prazna.

Čokoladni keksi

Photo
Video

Vrijeme kuhanja:

15 min

Vrijeme pripreme:

5 min

Ukupno trajanje:

20 min

Sastojci:

    Mokri sastojci koji se zajedno miješaju:

  • 150 g zaslađivača (stevia)
  • 1 jaje
  • 170 ml biljnog mlijeka
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 1 žličica soka od limete
  • 80 ml maslinovog ulja
  • Suhi sastojci koji se zajedno miješaju:

  • 180 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 60 g kakao praha
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 100 g nasjeckane čokolade
Priprema:

Priprema

Pomiješajte sve suhe sastojke te im dodajte jedan po jedan mokri sastojak i miješajte dok se smjesa ne sjedini.

Smjesu odložite u frižider da se ohladi.

U fritezu na vrući zrak stavite papir za pečenje. Rukama oblikujte okruglice od smjese za kekse i posložite ih na papir za pečenje. Pazite da se okruglice ne dodiruju.

Pecite 15 minuta na 185 °C.

Keksi ostaju meki i do nekoliko dana ako ih držite zatvorenima u posudi.

Autor : Delimano tim