Vaša košarica je trenutno prazna.

Čokoladne palačinke

Vrijeme pripreme:

do 45 minuta

Ukupno trajanje:

do 45 minuta

Sastojci:

Za 10-12 palačinki:

  • 2 jaja
  • 150 g brašna
  • 350 ml mlijeka
  • 30 g maslaca
  • 40 g tamne čokolade (70% kakaa)
  • 1 žlica kakaa
  • 2 žličice šećera
  • 1/4 žličice soli
Priprema:

Palačinke

Korak 1:

Čokoladu i maslac otopite skupa pa ostavite da se prohlade. Pjenjačom razmutite jaja u zdjeli sa šećerom i soli. Dodajte naizmjenično brašno i mlijeko dok ne dobijete glatko tijesto. Umiješajte prohlađeni maslac s čokoladom.

Korak 2:

Pokrijte i ostavite smjesu da odmara 1 sat na sobnoj temperaturi. Zagrijte tavu za palačinke, malo je nauljite i sipajte otprilike 1 grabilicu tijesta. Okrenite palačinku nakon otprilike jedne minute, kratko zapecite i s druge strane, pa premjestite na tanjur.

Punjenje

Korak 1:

Krem sir (npr. Philadelphia) pomiješajte sa šećerom (odredite količinu po svom ukusu) i malo limunovog soka. Voće po želji (npr. breskve, marelice, kruške, naranče itd.) operite, ogulite, narežite na ploške i stavite u tavu.

Korak 2:

Dodajte malo maslaca, smeđeg šećera i malo soka limuna. Zagrijte na jačoj vatri dok se šećer malo ne karamelizira. Premažite palačinke tankim slojem namaza od krem sira, dodajte kriške voća, preklopite i poslužite.

Dobar tek!

Autor : Dajana Dzijan