Cheesecake s bijelom čokoladom
Vrijeme kuhanja:
80 minuta
Vrijeme pripreme:
40 minuta
Ukupno trajanje:
120 minuta
- Sastojci:
-
- ½ čaše maslaca
- ¾ čaše šećera
- 1 čajna žličica ekstrakta vanilije
- 1 čaša brašna
- 235 g krem sira
- 118 g bijele čokolade
- 4 jaja
- 4 čaše svježih višanja
- Priprema:
-
- Zagrijte pećnicu na 162°C.
- Izmiješajte maslac, ¼ čaše šećera i pola čajne žličice ekstrakta vanilije.
- U smjesu postupno dodavajte brašno.
- Smjesu pecite 25 minuta.
- Izmiješajte sir, ostatak šećera i vanilije.
- Dodajte čokoladu i dobro promiješajte.
- Zatim dodajte jaja.
- Kremu prelijte preko biskvita.
- Tortu pecite 55 minuta.
- Kada je torta pečena, ohladite ju te stavite u hladnjak na 4 sata.
- Prije serviranja pospite tortu višnjama.