Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Cezar salata s piletinom by Kristina

Photo
Video

Vrijeme kuhanja:

15 minuta

Vrijeme pripreme:

25 minuta

Ukupno trajanje:

40 minuta

Sastojci:
  • 1 pileća prsa
  • mješavina začina (origano, bosiljak, timijan, mažuran, češnjak u prahu, crvena dimljena paprika)
  • sol
  • papar
  • 4 kuhana jaja
  • 1/2 ciabatte ili drugog kruha (ne treba biti svježi)
  • par žlica maslinovog ulja
  • zelena salata po izboru
  • 1 svježi krastavac

Za umak:

  • 1 dcl tekućeg jogurta
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 žličica senfa
  • 2 žlice majoneze
  • sol
  • papar
  • češnjak u prahu
  • 20 g parmezana
  • sok limuna (1/4 limuna)
  • par kapi Worcester umaka (po želji)
Priprema:

Hrskavi krutoni, slasna pileća prsa s roštilja, kremasti umak i svježa salata. Idealan i jednostavan obrok za vruće ljetne dane.

  1. Pileća prsa isfiletirajte, posolite, popaprite i začinite mješavinom začina te ih prelijte s malo maslinova ulja i stavite u frižider na pola sata da se mariniraju.
  2. Kruh narežite na šnite i začinite s mješavinom začina te prelijte s malo maslinova ulja.
  3. Zagrijte roštilj na 180 °C.
  4. Pecite isfiletiranu i mariniranu piletinu 15-ak minuta, odnosno sve dok piletina ne bude u potpunosti pečena. Potom ispecite i pripremljene šnite kruha sa svake strane sve dok ne dobiju hrskavu koricu.
  5. Dok se na roštilju priprema meso i kruh, skuhajte jaja te pripremite salatu i umak. Salatu operite i dobro posušite ubrusima kako biste izbjegli da umak klizi sa salate.
  6. Za umak pomiješajte sve navedene sastojke i slobodno prilagodite svom ukusu. Ako volite kiseliju notu stavite više limuna.
  7. Sve pripremljene listove salate i krastavac kojeg ste narezali na kockice prelijte s pola umaka i promiješajte.
  8. Piletinu narežite na trakice, a pečene šnite kruha i kuhana jaja na kockice.
  9. Na tanjur stavite malo salate, pečene kockice kruha, kuhana jaja te trakice pečene piletine. Sve dodatno prelijte umakom.

O blogerici:

Moje ime je Kristina, lagano ulazim u tridesete i ponosna sam Varaždinka. Odrasla sam na selu, kuham od malena, a većinu stvari naučila sam od svoje bake, koju još uvijek ne mogu nadmašiti u poznatim zagorskim klasicima poput kukuruzne zlevke, zagorskih štrukla i orehnjače. Po struci sam magistra informatike, a radim kao Product Manager u cool IT kompaniji u Zagrebu. Kako od malena gajim ljubav prema slasticama, tako je i moj blog Pinch of Amour koji sam pokrenula prošle godine, posvećen slatkim receptima. Kroz blog dijelim svoje zgode i nezgode iz kuhinje, te osim puno čokoladnih recepata možete pročitati o mojim zabavnim situacijama u kuhinji.

 

Autor : Kristina Šaško