Vaša košarica je trenutno prazna.

Bolonjez umak

Photo
Video

Vrijeme kuhanja:

45 minuta

Vrijeme pripreme:

5 minuta

Ukupno trajanje:

50 minuta

Sastojci:
  • 1 kg mljevene govedine
  • 300 g luka (ljutika)
  • 1 žličica soli
  • 2 prstohvata mljevenog papra
  • 4 lista lovora
  • 1 žličica sušenog origana
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 1 dl pasirane rajčice
  • 2 dl crvenog vina
  • 3 dl temeljca
Priprema:
  • Na multifunkcionalnom kuhalu odaberite DIY opciju od 120 °C na 45 minuta.
  • U multifunkcionalno kuhalo dodajte žlicu ulja i narezani luk. Stalno miješajte kako luk ne bi zagorio.
  • Dodajte u kuhalo i meso te kuhajte 10 minuta miješajući.
  • Dodajte začine, vino, pasiranu rajčicu i temeljac.
  • Kuhajte, stalno miješajući, dok ne dobijete gust umak.

Autor : Delimano tim