Vaša košarica je trenutno prazna.

Bijeli išleri

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:

Tijesto:

  • 300 g brašna
  • 180 g maslaca
  • 100 g šećera
  • 2 žumanjka naribana korica naranče

Ganache krema:

  • 210 ml slatkog vrhnja
  • 200 g bijele čokolade
  • 60 g maslaca
  • 1 žličica arome naranče

Za posip:

  • šećer u prahu
Priprema:

Korak 1:

Umijesite tijesto od brašna,maslaca,šečera i jaja.Dodajte naribanu koricu jedne naranče.Ostavite tijesto pola sata u hadnjaku.

Korak 2:

U međuvremenu otopite bijelu čokoladu,slatko vrhnje,maslac i aromu naranče(možete i u mikrovalnoj),dobro izmješajte pa stavite u hladnjak da se dobro ohladi,povremeno promiješajte.

Korak 3:

Pećnicu uključite na 180°C. Tijesto razvaljajte na debljinu od cca 0,5 cm.Okruglim kalupom izrezujte krugove i slažite ih u kalup za pečenje(u koji ste stavili papir za pečenje).Pecite do lagano zlatnaste boje,ne smiju potamniti.

Korak 4:

Kad se kolačići ohlade dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom napunite kremom,pa u obiku spirale istisnite na išlere,a drugim dijelom poklopite.Pospite šećerom u prahu.Možda će vam se nakon što izvadite iz hladnjaka činiti hrskavi,ali čim ih malo ostavite na sobnoj temperaturi oni će vam se omekšati i biti mekaniji.

Dobar tek!

Autor : Danijela Jozić Jurković