Bijeli išleri
Vrijeme pripreme:
više od 1 sata
Ukupno trajanje:
više od 1 sata
- Sastojci:
-
Tijesto:
- 300 g brašna
- 180 g maslaca
- 100 g šećera
- 2 žumanjka naribana korica naranče
Ganache krema:
- 210 ml slatkog vrhnja
- 200 g bijele čokolade
- 60 g maslaca
- 1 žličica arome naranče
Za posip:
- šećer u prahu
- Priprema:
-
Korak 1:
Umijesite tijesto od brašna,maslaca,šečera i jaja.Dodajte naribanu koricu jedne naranče.Ostavite tijesto pola sata u hadnjaku.
Korak 2:
U međuvremenu otopite bijelu čokoladu,slatko vrhnje,maslac i aromu naranče(možete i u mikrovalnoj),dobro izmješajte pa stavite u hladnjak da se dobro ohladi,povremeno promiješajte.
Korak 3:
Pećnicu uključite na 180°C. Tijesto razvaljajte na debljinu od cca 0,5 cm.Okruglim kalupom izrezujte krugove i slažite ih u kalup za pečenje(u koji ste stavili papir za pečenje).Pecite do lagano zlatnaste boje,ne smiju potamniti.
Korak 4:
Kad se kolačići ohlade dresir vrećicu sa zvjezdastim nastavkom napunite kremom,pa u obiku spirale istisnite na išlere,a drugim dijelom poklopite.Pospite šećerom u prahu.Možda će vam se nakon što izvadite iz hladnjaka činiti hrskavi,ali čim ih malo ostavite na sobnoj temperaturi oni će vam se omekšati i biti mekaniji.
Dobar tek!