Bijela krema s pirjanim jabukama
Vrijeme kuhanja:
5 minuta
Vrijeme pripreme:
30 minuta
Ukupno trajanje:
35 minuta
- Sastojci:
-
- 1 šalica skuhanog prosa
- 1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka (iz konzerve)
- 2 žlice kakao maslaca
- 1 žlica javorovog sirupa (može malo više ako volite slađe)
- 1 žličica lucume u prahu
- 4 žlice chia sjemenki
- 1 šalica punomasnog kokosovog mlijeka (iz konzerve)
- jabuke pirjane na vodi s malo javorovog sirupa
- Priprema:
-
Prvo pripremite chiu budući da je ona najbolja kada duže odstoji. Pomiješajte chia sjemenke s kokosovim mlijekom (1/2 šalice) i ostavite ih pokrivene u hladnjaku najmanje 30 minuta. Pomiješajte ih povremeno kako bi se puding ravnomjerno stisnuo.
Da bismo prosu dodali okus bijele čokolade, otopite kakao maslac s javorovim sirupom nad parnom kupelji. Kada se sve potpuno otopi, pomiješajte i dodajte u proso, a zatim sve ubacite u blender zajedno s kokosovim mlijekom (1 šalica) i lucumom. Blendajte 30 sekundi ili više ako je potrebno dok smjesa ne postane glatka.
Jabuke operite, očistite i narežite na šnitice. Pirjajte na malo vode (uz dodatak javorovog sirupa i začina po želji).
Pripremite dvije teglice ili čaše, te u njih slažite redom: puding od bijele čokolade (na dno), dodajte malo jabuka, zatim chia puding i završite s još jabuka).