Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Bijela krema s pirjanim jabukama

Vrijeme kuhanja:

5 minuta

Vrijeme pripreme:

30 minuta

Ukupno trajanje:

35 minuta

Sastojci:
  • 1 šalica skuhanog prosa
  • 1/2 šalice punomasnog kokosovog mlijeka (iz konzerve)
  • 2 žlice kakao maslaca
  • 1 žlica javorovog sirupa (može malo više ako volite slađe)
  • 1 žličica lucume u prahu
  • 4 žlice chia sjemenki
  • 1 šalica punomasnog kokosovog mlijeka (iz konzerve)
  • jabuke pirjane na vodi s malo javorovog sirupa
Priprema:

Prvo pripremite chiu budući da je ona najbolja kada duže odstoji. Pomiješajte chia sjemenke s kokosovim mlijekom (1/2 šalice) i ostavite ih pokrivene u hladnjaku najmanje 30 minuta. Pomiješajte ih povremeno kako bi se puding ravnomjerno stisnuo.

Da bismo prosu dodali okus bijele čokolade, otopite kakao maslac s javorovim sirupom nad parnom kupelji. Kada se sve potpuno otopi, pomiješajte i dodajte u proso, a zatim sve ubacite u blender zajedno s kokosovim mlijekom (1 šalica) i lucumom. Blendajte 30 sekundi ili više ako je potrebno dok smjesa ne postane glatka.

Jabuke operite, očistite i narežite na šnitice. Pirjajte na malo vode (uz dodatak javorovog sirupa i začina po želji).

Pripremite dvije teglice ili čaše, te u njih slažite redom: puding od bijele čokolade (na dno), dodajte malo jabuka, zatim chia puding i završite s još jabuka).

Autor : Iva Savić