Vaša košarica je trenutno prazna.

Baklava od višanja

Vrijeme pripreme:

više od 1 sata

Ukupno trajanje:

više od 1 sata

Sastojci:
  • 1/2 kg očišćenih višanja
  • 1/2 kg tijesta za baklavu

Smjesa:

  • 1 čaša (od jogurta) ulja
  • 1 čaša (od jogurta) šećera
  • 1 jogurt
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 4 jaja

Sirup (prokuhati):

  • 3 čaše (od jogurta) vode
  • 3 čaše (od jogurta) šećera
Priprema:

Najprije umutite smjesu, pa ju slažite naizmjenično sa korama: 2-3 kore pa 1/4 smjese, na to višnje, pa opet cijeli postupak, s tim da se ostavi četvrtina smjese da se zalije na zadnje kore.

Kolač se izreže prije pečenjem i stavi peći na 180°C dok ne dobije zlatno žutu boju. U međuvremenu se prokuha voda i šećer, pa se izlije na vruću baklavu.

Ostavi se da se sasvim ohladi prije posluživanja.

Dobar tek!

Autor : Delimano