Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Zobene palačinke

Zobene palačinke
Vrijeme kuhanja : 15 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 30 minuta
Sastojci:
  • 250 g zobenih pahuljica
  • 2 vanil šećera ili zaslađivač po želji: malo meda, šećera, stevije..
  • 500 ml obične ili gazirane vode
  • 2 cijela jaja
  • ukoliko želite: pola žličice praška za pecivo
Priprema:
  1. Pjenjačom izmutite sve sastojke u jednoj posudi.
  2. Smjesu ostavite da odstoji 15 minuta prije pečenja.
  3. Tavu na kojoj ćete peći palačinke blago premažite uljem, maslacem ili nekom drugom masnoćom po želji.
  4. Uzmite malu šeflju i njome na dobro zagrijanu tavu  stavljajte smjesu tako da samo izlijete smjesu u oblik malog kruga promjera oko 6-7 cm.
  5. Pecite ih na laganoj vatri da vam ne izgore, na svakoj strani oko pola minute- minutu.
  6. Poslužite tople ili hladne.
  7. Predlažem da ih servirate kao male torte na kat – jednu palačinku premažite namazom, pospite voćem ili nečim po izboru, stavite drugu palačinku, premažite, pospite voćem i tako složite otprilike 3 palačinke koje možete jesti vilicom i nožem kao malu ukusnu torticu.

Zobene palačinke su zdrave palačinke i kod nas doma su često na meniju, bilo da ih mažemo s medom i orasima ili koristimo neki čokoladni namaz uz dodatak voća omiljene su nam.

Mažemo ih onako kako se osjećamo, pa i vi vaše preljeve prilagodite svom raspoloženju.

Ja vam donosim osnovni recept koji vi možete nadograđivati, u smjesu dodavati kakao, kokos, chia sjemenke ili mak, svejedno je, igrajte se i uživajte.

U ove palačinke znam dodati i malo praška za pecivo, tada se dignu i budu kao američke mini palačinke, no morate znati da su mekane i ovako i onako, nisu gumene i tvrde.

Autor : Sanja Mijac