Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Toskanska "scarpaccia"

Toskanska "scarpaccia"
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 300 g mladih zelenih tikvica (po mogućnosti s cvijetom)
  • 2 mlada luka
  • 2 jaja
  • 4 žlice brašna
  • 4 žlice naribanog parmezana
  • 75 ml mlijeka
  • 1 češanj bijelog luka
  • sol, papar
  • maslinovo ulje
Priprema:

Korak 1:

Odaberite mlade tikvice, da nisu veće od 10 cm. Narežite ih na tanke kolutiće, posolite i ostavite u cjedilu 20-ak minuta da se ocijedi voda iz njih. Posušite ih na kuhinjskom papiru. Ako imate cvjetove narežite i njih.

Korak 2:

Razmutite pjenjačom jaja s brašnom, pa dodajte mlijeko koje ste razrijedili s toliko vode da dobijete 125 ml tekućine. Umiješajte u ovo tekuće tijesto tikvice (i cvjetove), na tanke kolutiće narezan luk, usitnjeni češnjak, parmezan, posolite i popaprite po ukusu.

Korak 3:

Istresite smjesu u nauljen okrugli kalup promjera 20 cm - visina tijesta neka bude najviše 1 cm. Polijte s malo ulja po površini i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 220°C, oko 20 minuta odnosno dok ne porumeni na površini.

Pri posluživanju dodajte na površinu listiće parmezana.

Autor :