Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Tortice od karfiola

Tortice od karfiola
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 2 žlice maslinovog ulja (Delimano® Ceramica tava za pečenje)
  • ili 1 žlica (Delimano® Ceramica Dry Cooker)
  • 1 veći karfiol ili 2 manja
  • 8 fileta slanih inćuna
  • 9 jaja, izmiješana
  • 1 bijeli francuz
  • 35 g brašna
  • 40 g naribanog sira – Pecorino Romano ili parmezan
  • 150 g mladog, bijelog, tvrdog ovčjeg sira
Priprema:

Poslužite ovo vegetarijansko jelo za ručak i uspjeh je zajamčen

Korak 1:

Napravite mrvice od sredine francuza (da dobijete ½ šalice).

Korak 2:

U Delimano® Ceramica zdjeli za umake zagrijte 2 žlice ulja dok ne postane vruće, zatim dodajte karfiol i inćune i pirjajte miješajući dok karfiol ne postane vrlo mekan, ali se još ne raspada, oko 15 minuta. Maknite s vatre i malo ohladite.

Korak 3:

Pomiješajte karfiol s jajima, mrvicama, brašnom i Pecorinom. Zagrijte (toplinski senzor na ručki će pocrveniti) 2 žlice ulja na Delimano® Ceramica tavi za pečenje ili 1 žlicu ulja u Delimano® Ceramica Dry Cookeru i stavljajte po žlicu smjese, s razmakom jednu od druge. Pecite oko 2 minute sa svake strane dok ne budu zlatne boje.

Ocijedite na kuhinjskom ručniku i za posluživanje posipajte naribanim ovčjim sirom.

Autor :