Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Štrudlice u torti

Štrudlice u torti
Vrijeme pripreme : 20 minuta ili manje
Ukupno vrijeme : 20 minuta ili manje
Sastojci:
  • 900 g bundeve
  • 9 kom tankih kora za štrudle (3 za štrucu)
  • 9 žlica šećera
  • 3 vrećica vanilin šećera
  • 120 g maslaca
  • 3 male žice cimeta
  • 1 vrhnje
Priprema:

Priprema:

  1. Izribati bundevu te dodati šećer, vanil šećer i cimet.
  2. Koru tanko premazati sa rastopljenim maslacem te staviti drugu koru na nju i ponovno premazati sa malo maslaca.
  3. Zatim staviti 1/6 smjese od bundeve te sve prekriti sa trećom korom. Na treću koru dodati 1/6 smjese od bundeve i polagano rolati. Ponoviti postupak sa ostalih 6 kora.
  4. Dobivene štruce treba izrezati na 5 cm dugačke komadiće te ih okomito postaviti u kalup za torte. Širina kalupa od 22 – 24 cm. Složene komade prekriti sa malo vrhnja.
  5. Pecite na 180 C četrdeset minuta.

izvor: gastro.hr

Autor : Kornelije Zakošek