Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Šnicle u vinu

Šnicle u vinu
Vrijeme kuhanja : 20 minuta (ekspres lonac) - 90 minuta (običan lonac)
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 35 - 105 minuta
Sastojci:
  • 5 šnicli (oko 800 g mesa)
  • malo brašna
  • 3 crvena luka
  • 4 žlice senfa
  • 1 glavica češnjaka
  • 1-2 dcl bijelog vina
  • sol
  • papar
  • vegeta
  • voda
  • šaka svježeg lišća peršina
  • začini po želji
Priprema:
  1. Šnicle uvaljajte u brašno.
  2. Crveni luk i češnjak nasjeckajte na sitno ili ih usitnite u Nutribulletu.
  3. U lonac slažite red šnicli, stavite koju žlicu senfa i malo luka i češnjaka, zatim ponovite red šnicli, malo senfa, luka i češnjaka.
  4. Sve dobro posolite, poparite i dodajte vegete.
  5. Sadržaj lonca zalijte s vinom i vodom u omjeru po vašem ukusu, pritom pazeći da sadržaj prekrije minimum lonca.
  6. Lonac zatvorite, pritisak stavite na 2 i lonac stavite na vatru na najjači plamen. Nakon što para počne izlaziti kroz ventil, smanjite vatru, krenite mjeriti vrijeme i kuhajte još 20 minuta. Nakon 20 minuta ugasite izvor topline, a mjenjač pritiska pomaknite u položaj za otpuštanje pritiska. Nakon što sva para izađe van, lonac otvorite, ubacite svježe lišće peršina i ukoliko želite zgusnite umak.
  7. Umak možete zgusnuti tako da u jednoj posudici pomiješate 1 ravnu žlicu glatkog brašna i 1 žličicu mljevene crvene paprike s oko 2 dcl vode iz lonca. Kada ste to dobro promiješali da nema grudica, vratite u lonac. 
  8. Express lonac ponovno stavite na vatru, ovog puta otklopljen i kuhajte još samo nekoliko minuta dok se umak ne zgusne.
  9. Na kraju probajte i začinite po želji.

Autor : Sanja Mijac