Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj
  • 14-dnevno pravo na povrat proizvoda
  • Plaćanje na rate
  • 100% sigurna kupnja

Rižoto sa špinatom

Rižoto sa špinatom
Vrijeme kuhanja : 15 minuta
Vrijeme pripreme : 15 minuta
Ukupno vrijeme : 30 minuta
Sastojci:
  • 500 g svježeg špinata
  • 1 crveni luk
  • ulje
  • 300 g riže po izboru
  • 1 povrtna kocka
  • oko 700 ml vode
  • češnjaka po želji
  • oko 50 g maslaca
  • sol
  • papar
Priprema:
  1. Operite špinat pa ga skuhajte u vodi. Skuhani špinat usitnite u blenderu ili uz pomoć štapnog miksera.
  2. U većoj tavi na malo ulja popirjajte luk dok ne omekani, zatim u tavu dodajte rižu, vodu i namrvljenu povrtnu kocku. Ostavite da se kuha 15 minuta uz povremeno miješanje.
  3. U tavu zatim dodajte pire od špinata, sol, papar i začine po želji. Promiješajte pa dodajte protisnuti češnjak. Kuhajte još kratko na laganoj vatri.

Špinat je namirnica koja je iskoristiva na doista bezbroj načina, a rižoto je jedan od načina gdje špinat nije nimalo dosadan i zapravo okusom uopće ne dominira.

Zdrav je i hrani naše tijelo vitaminima u ove zimske dane. Umjesto klasičnih recepata, svakako predlažemo ovaj malo drugačiji i zdravi način kako ga iskoristiti.

Umjesto riže možete iskoristiti i razne kombinacije riže, pira i ječma te koristiti rižu po svojoj želji, naravno.

Mi u ovaj rižoto dodamo puno češnjaka, vi ga dodajte po vašoj volji i ukusu, no nemojte ga izbaciti jer se taman slaže sa ovim zdravim zelenim čudom.

Dobar tek!

Autor : Sanja Mijac