Vaša košarica je trenutno prazna.

Probaj

Rižoto s dagnjama

Rižoto s dagnjama
Vrijeme kuhanja : 25 min
Sastojci:
  • 250 g riže po želji
  • 3-4 žlice maslinovog ulja
  • 1 režanj češnjaka
  • 400 g pelata
  • 350 g mesa dagnji (ja koristim zamrznute)
  • 1.5 dcl bijelog vina
  • sol, papar, svježe lišće peršina
Priprema:

Dagnje su kod nas omiljene i često ih kombiniram s tjesteninom, no ovoga puta sam se odlučila na rižoto.

U lokalnoj trgovini pronašla sam crnu rižu, pa sam ju odlučila iskoristiti upravo u ovoj kombinaciji, kako bi ovo jelo dodatno podsjećalo na ono morsko.

Vi možete koristiti koju god rižu želite ili volite.

Umjesto dagnji možete koristiti i neke druge morske plodove.

Ja većinom uzimam zamrznute dagnje, budući da živim u Slavoniji, one svježe su mi jako daleko, a ove su jednako ukusne i ono što je meni bitno, sva jela s njima su jako brzo gotova, pa tako i ovo.

Priprema:

Rižu skuhajte po uputama s vrećice.

Na maslinovom ulju popržite cijeli režanj češnjaka, kojeg možete sitno naribati ili nasjeckati.

Zatim mu dodajte nasjeckane pelate, kratko dinstajte, pa dodajte meso dagnji i bijelo vino, dinstajte još oko 5-10 minuta.

U umak dodajte ocijeđenu skuhanu rižu, promiješajte, posolite, poparite i začinite svježim lišćem peršina.

Poslužite uz rukolu i malo parmezana po vrhu.

Po rižotu možete pokapati i malo limunovog soka za dodatni okus.

Dobar tek!

Autor : Sanja Mijac